Iklan Terkini

Sertai Kami di Facebook

Tuesday, January 10, 2012

Berniaga Tanpa Modal

0 comments
"Betulke Kita Boleh Berniaga Tanpa Mengeluarkan Modal?"

"Macam Tak Percaya jer orang boleh senang-senang bagi Duit dekat kita"

"Ish.. Mengarutlah.. zaman sekarang ni mana ada benda yang Percuma?"

 Ini mungkin antara kata-kata yang biasa kita dengar bila kita memperkatakan tentang Peluang Perniagaan menerusi Internet Tanpa mengeluarkan sebarang Modal. Ramai yang tidak percaya dan masih ragu-ragu dengan konsep perniagaan ini.. Ini kerana mereka tidak tahu bagaimana konsep "perniagaan" ini dijalankan sehingga mereka boleh memperolehi wang secara Percuma..

Tetapi ramai juga yang telah percaya dengan konsep "perniagaan" ini dan ada dalam kalangan mereka telahpun berjaya menghasilkan sehingga puluhan ribu ringgit sebulan.. ;)

Konsep perniagaan tanpa mengeluarkan modal ini sebenarnya memang wujud.. Biasanya perniagaan ini dilakukan secara sambilan oleh usahawan-usahawan internet juga dari kalangan blogger-blogger seperti saya.

Konsep perniagaan tanpa modal ini dikenali sebagai Affiliate.. Kita menjadi orang tengah untuk menghubungkan di antara pembeli dengan peniaga.. Dengan erti kata lain kita dapat untung atas angin bagi setiap proses jualan yang berlaku.. Untuk menjadi seorang ejen affiliate, kita perlu mendaftar secara percuma di laman web peniaga.. Kemudian kita mempromosikan url laman web perniagaan tersebut menerusi blog, facebook, google, laman web, dan sebagainya..

Jadi secara tidak langsung perniagaan sambilan anda sedang berjalan tanpa perlu mengeluarkan modal walau satu sen pun... Menarik bukan??

Pada ketika transaksi jualan berlaku mungkin ketika itu anda sedang melancong di dalam atau luar negara, atau sedang tidur, atau sedang bersukan di padang, atau sedang bercuti di kampung yang tiada talian internet internet dan sebagainya.. Inilah yang dikatakan perniagaan yang dilakukan secara automatik.. ;)

Salah satu contoh link affiliate adalah seperti berikut:

http://www.eruwangerryaffiliates.com/affiliate/scripts/click.php?a_aid=duit-buku&a_bid=31d008db

Anda akan memperolehi link seperti di atas, setelah mendaftar sebagai ejen Affiliate pada mana-mana laman web perniagaan internet...

Bayaran yang diperolehi untuk setiap proses jualan yang berlaku bergantung kepada tawaran yang diberikan oleh pemilik laman web. Pada kebiasaanya komisyen yang diberikan adalah bermula dari 5% sehingga 60%.

Katakan produk yang anda pasarkan berharga RM30 dan komisyen yang diberikan untuk setiap jualan adalah 50%.. Anda akan mendapat keuntungan atas angin sebanyak RM15 untuk setiap jualan.. Pada ketika itu anda tidak mengeluarkan sebarang modal pun untuk membeli produk atau memiliki laman web.. Anda cuma memasarkan produk tersebut secara sambilan ketika sedang melayari internet.. Itu sahaja kerja anda...

Selain daripada menjual produk, terdapat juga laman web yang membayar sebanyak RM1 untuk menarik seorang ejen affiliate mendaftar di laman web mereka.. Konsep perniagaan Affiliate ini dikenali sebagai Pay Per Lead (PPL)..

Walaupun nilai tersebut mungkinlah tidak sebanyak mana.. Tapi jika dikumpulkan sedikit demi sedikit lama-lama banyak juga jadinya...Jangan sesekali memperkecilkan nilai RM1.. Setelah saya menceburkan diri dalam bidang penulisan Blog, baru saya tahu betapa bernilainya wang RM1... Kerana dengan wang RM1...
  1. Saya tak boleh nak Cash Out melalui ATM apabila duit dalam mesin ATM cuma ada wang kertas RM50 sedangkan dalam akaun Bank saya cuma ada RM49.50  
  2. Tak dapat nak beli permainan 'bola' untuk anak saya
  3. Tak boleh nak masuk tandas awam di KLCC yang memerlukan bayaran RM2
  4. Tak dapat nak mendepositkan wang RM1000 apabila dalam simpanan cuma ada RM999
  5. Seorang ribuan tidak dapat nak bertukar status menjadi jutawan apabila memiliki simpanan sebanyak RM999,999 
  6. dan sebagainya...
Cuba bayangkan, jika anda boleh berjaya mendapatkan sekurang-kurangnya RM1 sehari melalui Facebook... Bila dikumpulkan selama setahun, anda boleh mendapat wang sebanyak RM356 tanpa perlu mengeluarkan sebarang modal... Tanpa perlu bersusah payah menulis Blog seperti saya ;)

Anda hanya perlu berhubung dengan kenalan Facebook anda seperti biasa, dan kemudian mendapatkan RM1 untuk setiap satu pendaftaran ejen Affiliate yang baru...

Bayaran RM1 untuk setiap pendaftaran ahli baru ini diperolehi melalui satu laman web jualan sahaja.. Jika berminat nak tambahkan lagi pendapatan anda, Jadilah ejen affiliate untuk beberapa laman web perniagaan...

Sekiranya anda berminat untuk menyertai mana-mana affiliate dan menjana RM1 pertama anda melalui facebook, sila klik pada mana-mana banner di bawah... 

Kemudian pada laman perniagaan tersebut, anda klik pada perkataan Sign Up atau pendaftaran Affiliate.. Pada kebiasanya ruangan pendaftaran Affiliate terletak pada bahagian atas atau bawah sesuatu laman web..

Apabila anda telah berada di ruangan pendaftaran Affiliate, sila isikan semua matlumat yang dikehendaki... Terutamanya nama penuh dan alamat untuk tujuan pembayaran melalui Cek.. Ataupun nama bank dan nombor akaun, sekiranya bayaran dilakukan melalui pemindahan wang...

Setelah selesai mengisi borang pendaftaran, maka sahlah anda sebagai seorang ejen Affiliate.. Biasanya status kejayaan pendaftaran anda akan dimaklumkan melalui email yang telah anda daftarkan...

Langkah seterusnya anda perlu Login ke dalam akaun Affiliate anda dengan menggunakan username dan Password yang telah anda daftarkan...

Cuba semak pada ruangan akaun Affiliate anda, untuk mendapatkan samada kod banner (seperti di bawah) ataupun url affiliate anda...

Akhir sekali, pergi ke akaun Facebook anda, dan seterusnya memulakan kerja-kerja mempromosi url affiliate anda... Cuba promosikan url Affiliate yang telah anda perolehi mengikut kreativiti anda supaya terdapat pengguna facebook yang turut berminat untuk menjadi ejen bagi menjana pendapatan


Eruwan Gerry Affiliates







Saya percaya tidak lama lagi anda akan berjaya memperolehi RM1 pertama anda melalui Facebook.. Dan nilai tersebut mungkin akan bertambah dari masa ke semasa... 

Selamat mencuba.. ;)

0 comments:

Post a Comment

Iklan Paling Diminati..

Iklan Percuma (125X125)

Iklan Percuma (468 x 60)

Lazada Malaysia

Ilmu Pelaburan

Info Keluarga

Pemasaran Internet

Iklan Percuma (150X150)

Ruangan Iklan Secara Percuma Di Blog Discount Hari2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan Selamat Datang..dan ribuan Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini.

Tujuan blog ini diwujudkan adalah untuk memberi peluang kepada orang ramai untuk mengiklankan perniagaan mereka secara PERCUMA..

Kepada rakan-rakan yang berminat untuk meletakkan iklan di blog ini.. jangan segan silu untuk menghubungi saya menerusi email atau menghantar sms kepada saya seperti berikut:

email: nuargto@gmail.com
H/P : 0165425547

Anda boleh menghubungi saya menerusi perbualan telefon hanya apabila berada di luar waktu bekerja. Tetapi saya syorkan anda menghantar sms kepada saya terlebih dahulu..

Pengiklanan di blog ini adalah percuma sahaja. Terdapat 4 ruangan pengiklanan yang boleh anda pilih seperti berikut:

1) Iklan pada Post (boleh letakkan gambar dan penerangan produk/hartanah). Iklan anda akan turut dikongsikan di Fanpage Discount hari2
2) Banner bersaiz 468 X 60
3) Banner bersaiz 150 X 150
4) Banner bersaiz 125 X 125

Iklan anda akan disiarkan selewat-lewatnya dalam tempoh 7 hari selepas maklumat pengiklanan saya terima..

Semoga usaha anda meletakkan iklan di Blog Discount Hari2 akan memberi manfaat kepada anda..

"Blog Discount Hari2 sentiasa berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada anda"

Sekian, Terima kasih..

(Muhamad Anuar Bin Marsib)
Admin
Blog Discount Hari2

Koleksi Blog Saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...